Laddar, vänta lite...

 

"Pirattillbehör"
Vi får ofta frågan om våra produkter är pirattillbehör. Nej, våra produkter är vad vi brukar kalla tredjepartstillverkade tillbehör. Pirattillbehör är ett ord som är starkt förknippat med intrång i såväl varumärkesskydd som patent och mönsterskydd. Tredjepartstillverkade tillbehör har funnits mycket länge och några kända exempel är optiktillverkarna Tamron (grundat 1950) och Sigma (grundat 1961) vilka under många år utvecklat och producerat objektiv för kamerahus från Canon, Nikon, Olympus, mfl. Under vissa perioder har dessa två varit mycket framstående i utvecklingen av ny teknik, främst på objektiv i konsumentklassen.

De senaste årtiondenas elektroniska revolution har skapat en marknad för nya tillverkare av fotorelaterade tillbehör. Dagens kameror och deras tillbehör blir i allt större utsträckning styrda av elektronik vilket ger oändliga möjligheter.

Vi har valt att främst samarbeta med ett fåtal tillverkare i Kina. Samtliga är belägna i industriprovinsen Shenzen som gränsar mot Hong Kong. Alla företagen har egen utveckling och producerar tillbehör till alla stora märken. Genom låga produktionskostnader och att vi handlar direkt med tillverkaren kan vi erbjuda er kunder prisvärda tillbehör.