Laddar, vänta lite...

Batterier & batterigrepp

Denna kategori innehåller ett kamerabatteri, batterigrepp och batteriladdare, bland annat till din Canon, Nikon, Sony, Pentax eller Olympus.

Kamerabatterier är idag i allmänhet av typen Li-ion. Lithiumjonbatterier har hög energitäthet och är skonsamma för naturen. En annan typ av kamerabatteri är NiMH, NickelMetallHydrid. Tidigare var många kamerabatterier och andra laddningsbara batterier av typen NiCd, NickelKadmium, men dessa har idag helt utgått då de inte är miljövänliga och har praktiska problem som minneseffekt. Man bör alltid ha ett extra kamerabatteri med sig. Kapaciteten, eller storleken, anges i allmänhet i enheten mAh, milliAmperetimmar.

Ett batterigrepp används på en kamera för att utöka batterikapaciteten till det dubbla, då de flesta har plats för två batterier. Dessutom får man ofta tillgång till vertikalkontroller, dvs samma knappar och rattar som finns på kameran blir även tillgängliga när man fotograferar vertikalt. 

Batteriladdare laddar ditt kamerabatteri snabbt och finns för både 230V och 12V. Även modeller som drivs med USB-spänning finns, som kan drivas med solpanel för fotografering på resor utan tillgång till nätspänning. 

Standard AA-batterier används ofta till kamerablixtar och andra tillbehör. Här finner du kraftfulla batterier och snabba batteriladdare för standardbatterier.